Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα για τους Χιώτες σκακιστές στο 25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι  που διεξήχθη  από 27 έως 29 Απριλίου 2013 στην Ερέτρια Ευβοίας. Από τη  Χίο πήραν μέρος στους Πανελλήνιους  αγώνες 3 σκακιστές: ο Άγγελος Σέρμπος, ο Βασίλης Παπακώστας και  ο Γιώργος Φρεζούλης.

 

 

Ο Άγγελος Σέρμπος είναι μαθητής της του 5ου Δημοτικού  και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος του Φάρου Βαρβασίου. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της 

 Β’ δημοτικού όπου κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 69 σκακιστές και σκακίστριες. Ο Άγγελος συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες  (6 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα) και   ισοβάθμησε στη 3η θέση  με 4 συναθλητές του αλλά μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας κατετάγη πέμπτος.

 

 

 Ο Γιώργος Φρεζούλης είναι μαθητής του Δημοτικού Σχολείου  Θυμιανών και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος του ΜΕΟΘ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της Ε’ δημοτικού και κατέλαβε την 66η θέση ανάμεσα σε 83 σκακιστές και σκακίστριες. Ήταν  η πρώτη φορά που ο Γιώργος συμμετείχε  στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και οι εμπειρίες που αποκόμισε θα τον βοηθήσουν σημαντικά στην μετέπειτα σκακιστική του πορεία. 

 

 

Ο Βασίλης Παπακώστας είναι μαθητής του Δημοτικού Σχολείου  Κάμπου και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της ΣΤ’ δημοτικού και κατέλαβε την 29η θέση ανάμεσα σε 100 σκακιστές και σκακίστριες.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Φαίνεται ότι ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα δεν έχει δυστυχώς όρια»



Προκειμένου να συμμετάσχει η Σκακιστική Ομάδα του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ» στο Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Σύρο, από 7 έως 11 Μαΐου και ασχολούμενος με την οργάνωση του ταξιδίου σαν έφορος του Σκακιστικού Τμήματος, βρέθηκα μπροστά στον εξής παραλογισμό.

Ενώ υπάρχει δρομολόγιο της NEL από Σύρο για Βαθύ Σάμου, με το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» στις 11 Μαΐου, Σάββατο 11:30μμ το βράδυ, με άφιξη 9:00πμ το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, στο Βαθύ Σάμου, η ίδια εταιρεία έχει δρομολόγιο με το πλοίο “EUROPEAN EXPRESS” από Βαθύ Σάμου για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Βόρειο Ελλάδα στις 8:00πμ το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε μέσω Πειραιά, με διανυκτέρευση μάλιστα στην Αθήνα, διότι δεν υπάρχει δρομολόγιο πλοίου το Σάββατο 11 Μαΐου από Πειραιά για Χίο.

Απορώ λοιπόν τι εμποδίζει την εταιρεία να ορίσει ώρα αναχώρησης του δρομολογίου από Βαθύ Σάμου στις 10:00πμ το πρωί αντί 8:00πμ, ώστε να συνδεθούν οι Κυκλάδες με το Βόρειο Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα, με απλή μετάθεση κατά 2 ώρες ενός δρομολογίου από την ΙΔΙΑ ναυτιλιακή εταιρεία, ανοίγοντας ουσιαστικά μια νέα γραμμή.

Φαίνεται ότι ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα δεν έχει δυστυχώς όρια.

                                                             Κωνσταντίνος Χαλιορής
                                                                  Πολιτικός Μηχανικός
                                                        Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος
                                                                 του Φάρου Βαρβασίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2013 - Τελική Φάση






Tέσσερις σκακιστές από τη Χίος θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του 25ου πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο του  ξενοδοχείου «Eretria Village Resort» στην Ερέτρια της Εύβοιας στις 28 και 29 Απριλίου 2013 και θα διεξαχθούν σε 9 γύρους  (6 την πρώτη ημέρα και 3 την δεύτερη).
Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος από τη Χίο είναι:

1)  Σέρμπος Άγγελος             Β’ Δημοτικού (5ο Δημοτικό)
2) Φρεζούλης Γιώργος          Ε’ Δημοτικού  (Δημοτικό Θυμιανών)
3) Κωνσταντίνου Μιχάλης   ΣΤ’ Δημοτικού (Δημοτικό Καλλιμασιάς)
4) Παπακώστας Βασίλης      ΣΤ’ Δημοτικού (Δημοτικό Κάμπου)

Φέτος και για πρώτη φορά από τη Χίο θα πάρει μέρος σαν διαιτητής σε πανελλήνιο σκακιστικό τουρνουά, ο Σταμάτης Ρικανιάδης. Τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα παρακολουθείτε ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο  της διοργάνωσης:  http://www.chessfed.gr/sxolika2013/index.html