Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα για τους Χιώτες σκακιστές στο 25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι  που διεξήχθη  από 27 έως 29 Απριλίου 2013 στην Ερέτρια Ευβοίας. Από τη  Χίο πήραν μέρος στους Πανελλήνιους  αγώνες 3 σκακιστές: ο Άγγελος Σέρμπος, ο Βασίλης Παπακώστας και  ο Γιώργος Φρεζούλης.

 

 

Ο Άγγελος Σέρμπος είναι μαθητής της του 5ου Δημοτικού  και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος του Φάρου Βαρβασίου. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της 

 Β’ δημοτικού όπου κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 69 σκακιστές και σκακίστριες. Ο Άγγελος συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες  (6 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα) και   ισοβάθμησε στη 3η θέση  με 4 συναθλητές του αλλά μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας κατετάγη πέμπτος.

 

 

 Ο Γιώργος Φρεζούλης είναι μαθητής του Δημοτικού Σχολείου  Θυμιανών και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος του ΜΕΟΘ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της Ε’ δημοτικού και κατέλαβε την 66η θέση ανάμεσα σε 83 σκακιστές και σκακίστριες. Ήταν  η πρώτη φορά που ο Γιώργος συμμετείχε  στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και οι εμπειρίες που αποκόμισε θα τον βοηθήσουν σημαντικά στην μετέπειτα σκακιστική του πορεία. 

 

 

Ο Βασίλης Παπακώστας είναι μαθητής του Δημοτικού Σχολείου  Κάμπου και επίσης είναι αθλητής του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στην κατηγορία της ΣΤ’ δημοτικού και κατέλαβε την 29η θέση ανάμεσα σε 100 σκακιστές και σκακίστριες.