Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Σκάκι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου


Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό έλαβαν χώρα οι Καλοκαιρινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» και ο Σκακιστικός Όμιλος Παναγίας Καλλιμασιάς  στο Μουσείο Μαστίχας Χίου την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017.

Μικροί και μεγάλοι αθλητές, μέλη των δύο Συλλόγων, ανέδειξαν την ψυχαγωγική διάσταση του Σκακιού, την ευγενή άμιλλα και δημιουργικότητα, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι φιλόξενοι και εντυπωσιακοί χώροι του Μουσείου Μαστίχας, εντυπωσίασαν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, αποτελώντας τον κατάλληλο χώρο που ο πολιτισμός συναντάται με το πνεύμα.

Δημιουργικές ώρες με συζητήσεις, παιχνίδι και ελεύθερο Σκάκι, αγώνες «Σιμουλτανέ» με τον ακούραστο προπονητή σκακιού Δημήτρη Μαυρέα, ο οποίος για διάστημα τεσσάρων και πλέον ωρών (!!) έπαιζε ασταμάτητα ταυτόχρονα με 30 συνολικά αντιπάλους και τέλος τουρνουά γρήγορου σκακιού με τη συμμετοχή 27 αθλητών, γέμισαν το ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Διακρίθηκε ο αθλητής Βασίλης Παπακώστας με τη μοναδική νίκη που πέτυχε στο Σιμουλτανέ και την πρώτη θέση που κατέκτησε στο τουρνουά, με δεύτερο το Στέλιο Αντωνίου και τρίτο τον Κώστα Παπαδημητράκη, ενώ στις παιδικές ηλικίες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Νέστωρας Πετρής, τη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνου Αργύρης  και την τρίτη θέση  ο Νανιόπουλος Δημήτρης. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι με τους διοργανωτές και προπονητές να εύχονται σε όλους τους αθλητές καλή χρονιά γεμάτη Υγεία και νέες επιτυχίες.