Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες 2017



Στην Αντίπαρο θα πραγματοποιηθούν  φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες  από 18 έως 22 Απριλίου 2017. Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν  το ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου ,το Κύπελλο Αιγαίου και ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων Αιγαίου.

Από τη Χίο θα πάρουν μέρος και οι δύο σκακιστικές ομάδες  του νησιού οι οποίες ανήκουν στη δύναμη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη ''ο Φάρος'' θα συμμετάσχει στους ομαδικούς αγώνες με δώδεκα αθλητές και αθλήτριες ενώ  ο Σκακιστικός Όμιλος Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου με οχτώ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη δωρεά του στη διοργάνωση συνέβαλε ώστε η φετινή συμμετοχή των ομάδων του Αιγαίου να είναι η πολυπληθέστερη στην ιστορία των αγώνων.
Συνολικά θα πάρουν μέρος έντεκα ομάδες  από δέκα  νησιά. Οι ομάδες θα είναι από:Ρόδο, Λέρο, Σαντορίνη, Σύρο, Μυτιλήνη, Σάμο, Ικαρία ,Πάρο, Αντίπαρο , και δύο ομάδες από τη Χίο.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από το Αθλητικό Σωματείο ''Πλοηγός Αντιπάρου'' και την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μεγάλος χορηγός των αγώνων, η εταιρία Bluestar Ferries, ενώ τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν και την υποστήριξη της Hellenic Seaways.