Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα Σκάκι – Ρόδος 2014

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του  Αιγαιοπελαγήτικου Πρωταθλήματος Σκάκι που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 22 μέχρι 27 Απρ 2014 στο Ξενοδοχείο Blue SKay.
Το πρωτάθλημα διοργανώνει, Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ»  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ)  της Τοπικής επιτροπής Σκακιστικών Σωματίων Αιγαίου (ΤΕΣΣΑ) και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Περιφέρεια  συμμετέχοντας ενεργά και χωρίς τυμπανοκρουσίες,  μέσω του εντεταλμένου σε θέματα αθλητισμού κ. Μιχάλη Δρακιού, χρηματοδοτεί τις διαμονές  όλων των Αθλητών από τα νησιά του Αιγαίου που θα πάρουν μέρος καθώς και την προμήθεια πέντε ηλεκτρονικών σκακιερών για την  πραγματικού χρόνου μετάδοση σκακιστικών παρτίδων στο διαδίκτυο.
Από το Αιγαίο αναμένονται να συμμετάσχουν ομάδες από την Ικαρία, Σαντορίνη, Σύρο, Χίο Σάμο,  Κάλυμνο, Λέρος, Κώ και  φυσικά Ρόδος, ενώ μεγάλος απόντας θα είναι Μυτιλήνη λόγω διοικητικών προβλημάτων. Από τη Ρόδο ο «ΙΠΠΟΤΗΣ» ανακοίνωσε ότι θα παίξουν στο πρωτάθλημα με την δημιουργία πολλών ομάδων (Ρόδος 1 και Ρόδος 2) όλοι οι σκακιστές του, μικροί και μεγάλοι  που έχουν δελτίο ΕΣΟ και έχουν επιλεγεί από το ΔΣ και τον Προπονητή κ. Νίκο Δεμερίδη, με τις ελπίδες πάντα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και στα παιδιά μας, τα οποία έχουν και υψηλές δυνατότητες.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα είναι πολύ πυκνό με αγώνες πρωί και βράδυ. Ενώ στο σύντομο χρόνο των  πέντε ημερών θα διεξαχθούν παράλληλα τα :
Α. Αιγαιοπελαγίτικο Ομαδικό Πρωτάθλημα
Β. Αιγαιοπελαγίτικο Ομαδικό Κύπελλο
Γ. Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων
Δ. Προκριματικά Ατομικά  Παίδων Κορασίδων (με αγώνες μπαράζ)
Ε. Τουρνουά Μπλίτζ.

Η διοργάνωση θα προβάλει τόσο το νησί της Ροδου σε φίλους, συγγενής και σκακιστές των Νησιών του Αιγαίου, όσο και στο σκακιστικό κόσμο της Ελλάδας ο οποίος κύρια μέσα από το διαδίκτυο θα περιηγηθεί στου αγώνες τις, ανταποκρίσεις και στο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δημοσιευτεί.
Σε πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε η ομάδα του «ΙΠΠΟΤΗ», με αγωνιστικές προπονήσεις δωρεάν για όλους τους παίκτες κάθε Κυριακή από 19:00 μέχρι 21:00,έως και την έναρξη των αγώνων.
Για παραπάνω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στο τηλέφωνο της Γραμματείας 22410 35502.

Πηγή : www.ippotis.com