Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με Τουρνουά Mπάσκετ και Σκάκι στο Δημοτικό Στάδιο Χίου


                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε αθλητικές ομοσπονδίες το πρωί της Τετάρτης 19/03/2014.
Ουσιαστικά αυτή η νέα περικοπή οδηγεί σε λουκέτο το σωματειακό αθλητισμό στη χώρα μας, που πέρα από τις ευθύνες που υπάρχουν σε σχέση με τις Ομοσπονδίες, το κρίσιμο είναι ότι μετατρέπεται πλέον ο αθλητισμός, το δικαίωμα αυτό, σε εμπόρευμα, στο πλαίσιο μιας πολιτικής, που δεν αφορά μόνο το σωματειακό αθλητισμό, αφορά τους δήμους και την ανταπόδοση για την παροχή οποιασδήποτε αθλητικής υποδομής. Αφορά τα σχολεία, που μειώνεται η ώρα Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα. Αφορά συνολικότερα αυτό το δικαίωμα, στην άσκηση για όλο το λαό, που λέει και το σύνθημα, το οποίο η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ ουσιαστικά το καταργεί.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Κόμματός μας με τον υφυπουργό Αθλητισμού την Παρασκευή, ενώ θα συνεχίσουμε με σειρά άλλων πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων, αλλά και στη βουλή.
«Αθλητισμός: Ανάγκη και δικαίωμα για όλους.  Όχι στις περικοπές των αθλητικών επιχορηγήσεων».
 Οι θέσεις του ΚΚΕ, ότι η μείωση των ήδη λιγοστών κονδυλίων που είχαν απομείνει προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους στο χώρο του Αθλητισμού, όσο και συνολικά για το λαό και τη νεολαία.
Σημειώνουμε πως το πιο σοβαρό αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θα στερηθούν το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, το οποίο υποβαθμίζεται συνολικά. Ταυτόχρονα γίνεται ένα ακόμα βήμα στη μετατροπή του Αθλητισμού σε εμπόρευμα και τελικά σε πολυτέλεια για λίγους.
          Χθες μάλιστα για τα προβλήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων είχε συνάντηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου Χίου της ΚΝΕ θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τα μέλη σας την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στις 16:00 στο Μαθητικό Φεστιβάλ. Θα διοργανωθεί Τουρνουά μπάσκετ και σκάκι στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Στο χώρο θα υπάρχουν ταμπλό  με πλούσια θεματική: «ΕΕ εναντίον νεολαίας» και με πλούσια, «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά», Χρυσή Αυγή όπλο του συστήματος.
        

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6978250438 Άρης Μιχαλάκης